Visieontwikkeling

Het juiste fundament voor een blijvende leercultuur

Visieontwikkeling

De ontwikkelingen in de markt gaan razendsnel. Technologie, robotisering en digitalisering helpen ons om steeds sneller en efficiënter te gaan werken, met aandacht voor duurzaamheid.

Organisaties nemen vaak weinig tijd om eens rustig vooruit te kijken en plannen te maken. Niet slim! Laat de aandacht niet verslappen. Visieontwikkeling is een continu proces, en het vertalen van de visie naar concrete doelen – waar de medewerkers wat mee kunnen –  is eigenlijk nóg belangrijker. Het geeft handvatten om de organisatie bij te sturen en de medewerkers aan te moedigen. 

De weg naar een succesvolle leercultuur bewandelen we samen

Tijdens onze begeleiding concentreren wij ons op drie belangrijke pijlers. Wij zijn ervan overtuigd dat dit je helpt als organisatie om een blijvende leercultuur te creëren en te behouden. We kunnen niet wachten om samen met jou aan de slag te gaan!

Visieontwikkeling
Visieontwikkeling is een continu proces, en het vertalen van de visie naar concrete doelen is eigenlijk nóg belangrijker. Het geeft handvatten om de organisatie bij te sturen en de medewerkers aan te moedigen.

Hoe kun jij jouw visie ontwikkelen? 
Strategie
Hoe gaan we de doelen bereiken? Daarvoor is strategie nodig. In de strategie van organisaties zouden de medewerkers centraal moeten staan, want bij hen zit de verander- en beweegkracht.

Heb jij een duidelijke strategie voor de komende jaren? 
Kennis delen & behouden
De meeste organisaties barsten van de kennis, vaak zonder dat ze het zelf doorhebben. Die kennis zit allemaal in de hoofden (en handen!) van de medewerkers.

Hoe deel en borg jij de kennis in je organisatie?