Vacature: learning & development consultants

Omdat onze opdrachten zich blijven uitbreiden, zijn wij op zoek naar

learning & development consultants (junior & senior)

met een achtergrond in opleidingskunde, bedrijfskunde of veranderkunde, die goed in ons team passen. 😊

De toekomst kan niemand voorspellen. Maar één ding weten we zeker: de veranderingen rondom technologie en in de maatschappij gaan sneller dan ooit. De impact op bedrijven zal enorm zijn. Wij geloven dat door aandacht voor de ontwikkeling van de medewerkers, bedrijven nu en straks in staat zijn om hier succesvol in mee te bewegen.

JANZ loopt warm voor mkb-bedrijven in de praktische sectoren. We helpen hen met hun uitdagingen van alledag en stellen daarbij hun mensen centraal. We ondersteunen deze bedrijven onder andere in:

Het mogelijk maken en organiseren van leren op de werkvloer
Het realiseren van kennisborging en continue kennisoverdracht
Het verbeteren van (onderlinge) communicatie en samenwerking op de werkvloer en met klanten
Het ontwikkelen naar een lerende organisatie, die klaar is om te groeien en voorbereid is op de toekomst
Cultuur-issues

We zijn actief op de thema’s leercultuur, werkplekleren, kennis en soft skills. We verzorgen (leiderschaps-)trainingen, geven leren op de werkplek vorm, begeleiden het proces van kennisontwikkeling en -overdracht en geven dat vorm, we verzorgen interactieve workshops omtrent deze thema’s en we begeleiden in ondernemerschap- en strategieontwikkeling. 

Waarom zo’n breed palet? Voor leren in organisaties moet de werkomgeving zó worden ingericht dat er geleerd kan worden. Dat vraagt behoorlijk wat van de organisatie en de leidinggevenden. We sturen niet alleen op leerinterventies, maar kijken ook naar de bedrijfskundige kant van de vraagstukken. Door vanuit die hoek met leren en ontwikkelen aan de slag te gaan, komen bedrijven in beweging en kan het verschil gemaakt worden.

We zijn een jonge startup organisatie met de ambitie om te groeien. En daarom zijn we nu hard op zoek naar collega’s die goed in ons team passen. Je krijgt veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor je eigen inbreng. Idealiter ben je tussen de 24 en 36 uur beschikbaar.

Het profiel voor onze senior collega: 

Voor de junior collega geldt: je bent enthousiast over bovenstaande punten en je bent leergierig.

We beloven je; het is nooit saai bij ons (zoals dat gaat bij startups 😊)! Kan je goed omgaan met onverwachte wendingen hier en daar, en zie jij al helemaal voor je hoe je meedraait bij JANZ? Dan zien we je reactie met plezier tegemoet!

De sluitingsdatum voor de reacties is vrijdag 9 april.

Voor vragen over deze vacature kan je contact opnemen met Marloes Bos: m.bos@janz.nl. Naar dit e-mailadres kan je ook je sollicitatie versturen.

Wie weet tot gauw!

Groeten van Team JANZ

(Nee bedankt, acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet nodig.)