Toekomstbestendig ondernemerschap

een organisatie die klaar is voor de toekomst.

Er is vaak van alles aan de hand op de werkvloer. Wat Jan, Gwen, Gijs en Stefan vertellen is voor veel bedrijven heel herkenbaar. Als je mensen niet lekker in hun vel zitten op hun werk, dan moet je daar wat mee als ondernemer. Laten sluimeren is echt geen optie: ontevredenheid heeft nare consequenties, zowel voor het individu maar zeker ook voor de organisatie als geheel.

team_ondernemerschap-02

Jan

Leidinggevende

Hi, ik ben Jan en ik ben hier de spin in het web. Mijn hoofd zit te vol, ik moet teveel ballen hoog houden. Daardoor heb ik te weinig tijd om praatjes te maken met mijn medewerkers. Ik zou willen dat er meer structuur in ons proces komt en dat mijn medewerkers meer zelfredzaam zijn, zodat ik me kan richten op het verder ontwikkelen van mijn bedrijf.

team_ondernemerschap-03

Gwen

Ongemotiveerde medewerker

Hallo, ik ben Gwen en ik ben het helemaal zat hier. Als iedereen zich nou eens gewoon aan de afspraken hield, zou het hier allemaal een stuk beter lopen. Nu moet ik elke keer ieders puinhopen opruimen. Wij overleggen hier amper, en áls we overleggen wordt er uiteindelijk niets mee gedaan. Heel frustrerend is dat. Ik kijk nu rond voor een andere baan.

team_ondernemerschap-04

Stefan

Operator

Hi, ik ben Stefan. Ik ben hier pas nieuw. Toen ik hier kwam werken hebben ze me een rondleiding gegeven en mocht ik meekijken met verschillende collega’s. Ze zijn heel aardig hoor. Alleen nu sta ik al twee maanden aan dezelfde machine. Zou dit zo blijven of ga ik ook nog andere dingen leren, of op andere afdelingen werken? Ik weet het niet. Ik durf het ook niet zo goed te vragen, eigenlijk. 

Team-individueel-05

Gijs

Pensionado

Hoi, ik ben Gijs en over 6 maanden ga ik met pensioen. Na ruim 40 jaar trouwe dienst zie ik het bedrijf als mijn familie en ik weet eigenlijk álles. Ik maak me een beetje zorgen over wie mijn werk gaat overnemen. Ik wil graag mijn kennis en ervaring overdragen aan mijn jongere collega’s, zodat ik met een gerust hart weg kan gaan.

Juist nu in beweging komen

is investeren in jouw toekomst

Waar mensen samenwerken liggen frustraties en irritaties op de loer. Als uitdagingen zoals deze spelen, wordt de organisatie geremd om vooruit te kijken; het verzanden in de operatie en dagelijkse beslommeringen ligt op de loer. In combinatie met de technologische en maatschappelijke veranderingen die van buitenaf ook nog veel druk op de organisatie (gaan) leggen, is het noodzakelijk om in beweging te komen.

De mensen zijn echt het grootste kapitaal van een onderneming. Als je hen perspectief geeft en ervoor zorgt dat ze zich gezien voelen, zal hun enthousiasme om zich op hun plek in het bedrijf volop in te zetten groeien!

En dat enthousiasme is hard nodig voor de toekomst: zorg dat je mensen centraal staan in je plannen. Je zal ze nodig hebben, want de markt is roerig en innovatie is nodig om sterk te blijven.

Hanteer een passende strategie. Het blijkt telkens weer dat een ondersteunende structuur in de organisatie, plus een opbouwende, aanstekelijke (leer)cultuur dé twee belangrijkste middelen zijn om doorontwikkeling van de organisatie mogelijk te maken. Aandacht besteden aan de koers en leeromgeving van je organisatie is dus van groot belang om op de arbeidsmarkt staande te blijven en door te groeien.

Toekomstbestendig ondernemerschap, noemen we dat.