Elke dag inspireren, leren en innoveren.

Stapjes nemen

Stapjes nemen

Ja, alles gaat nu in een keer héél anders… Wij van JANZ moesten ook even schakelen hoor. We missen vooral onze gezamenlijke overleggen (meestal aan de lunchtafel) die we minstens een keer per week met elkaar hadden. Dat is de plek waar we de planning in elkaar draaien, en waar we elkaar vertellen over wat we hebben meegemaakt en gezien. En al pratende komen we daar op de beste ideeën… Het is heerlijk om als team te werken aan datgene waar we in geloven!

Nu hebben die lunchtafel-overleggen plaatsgemaakt voor videobelsessies en telefoontjes en een hele boel appjes… 😉

Vanaf onze thuiswerkplekken zien we dat bedrijven het momenteel zwaar hebben op personeel en/of financieel gebied. En dan komt de noodzaak van leren en ontwikkelen ook weer duidelijk naar voren: als ineens je enige lasser uitvalt omdat hij thuis zit met verkoudheidsklachten, of als je nauwelijks werk meer hebt voor je werkplaatsmedewerker… Hoe los je dat op? Hoe houdt je je productie gaande, en wat doe je met tijd die vrijkomt als de productie grotendeels wegvalt? De vraagstukken zijn divers, maar er zijn een aantal rode draden zichtbaar.

We lossen die vraagstukken natuurlijk niet 1-2-3 op, maar er zijn zeker wel dingen die je nú al kan doen. Kleine stappen, die je als bedrijf steviger in je schoenen laten staan. Je zou bijvoorbeeld een start kunnen maken met het ontwikkelen van leerpaden. Misschien kan je nu eindelijk werk gaan maken van crosstraining! Welke kennis en vaardigheden zijn nodig voor de verschillende functies in je bedrijf? Hoe leren medewerkers die kennis en vaardigheden aan? Bij wie in ons bedrijf past die eventuele begeleidersrol? Een ander voorbeeld is het gesprek aangaan met je medewerkers over waar zij zich in willen ontwikkelen, wat ze goed vinden gaan in je bedrijf en waar ze verbeterpunten zien. Zulke gesprekken zijn hét ingrediënt voor meer betrokkenheid van de medewerkers, en daarmee geef je je bedrijf een boost. En: vaak leveren ze ook weer goeie ideeën op waar het proces nog efficiënter en beter kan worden ingericht.

Er zijn nog meer voorbeelden hoor, en daar werken wij van JANZ hard aan, zo goed en kwaad als het kan vanaf onze thuiswerkplekken. Alles op maat voor onze klanten!

We wachten geduldig op de tijd dat we weer om de lunchtafel kunnen gaan zitten met elkaar, en vooral ook weer op de werkvloer van onze klanten mogen rondlopen. We wensen je veel gezondheid toe en ook vele mooie leermomenten! Want leren stopt nooit! 😊

Vragen?

We gaan graag verder in op de inhoud van dit artikel. Stuur ons een berichtje!