Sociale partners loonwerk bieden leerlingen van de opleiding Groen, Grond en Infra extra praktijkdagen aan

Sociale partners loonwerk willen leerlingen van de opleiding Groen, Grond en Infra extra praktijktraining en -ervaring aanbieden op loonwerkbedrijven in de regio.

Leerlingen krijgen door de praktijkdagen de gelegenheid om ervaring op te doen met machines waar ze in hun opleiding of op hun stagebedrijf niet mee te maken krijgen. Daarmee worden ze breder inzetbaar, denk bijvoorbeeld aan het hijsen met grondverzetmachines of werken met grote spuitmachines. Ook is het op deze manier mogelijk om adequaat te reageren op trends en ontwikkelingen in de sector en dit op een praktische manier in te steken.
Leerlingen krijgen door de praktijkdagen de gelegenheid om op verschillende loonwerkbedrijven “in de keuken te kijken”. Hierdoor krijgen ze een beter beeld van wat de sector te bieden heeft en welk werk het beste bij ze past.

De sociale partners willen graag de praktijkdagen aanbieden vanuit het project ‘Leren door de praktijk te ervaren’. Doel van het project is om samenwerkingsverbanden op te zetten van opleidingen loonwerk en enkele praktijkbedrijven in de regio. Samen zorgen zij voor een programma van praktijkdagen dat onderdeel uitmaakt van de opleiding. Alle leerlingen (zowel BOL als BBL) zullen jaarlijks aan enkele praktijkdagen kunnen deelnemen.

JANZ ondersteunt de sociale partners van de sector loonwerk bij de uitvoering van dit project. De komende weken wordt het traject met de scholen afgestemd en zal worden gezocht naar voldoende geschikte praktijkbedrijven. Vervolgens zal er vanuit de samenwerking tussen scholen en bedrijven een programma van trainingen worden afgestemd.