Richard van Oort

Coachende interimmanager, trainer en begeleider van processen op het gebied van ondernemerschap.

Richard van Oort

Coachende interimmanager, trainer en begeleider van processen op het gebied
van ondernemerschap.

doortastende-hr-partner

Hoi, ik ben Richard

Ik heb een achtergrond in Human Resources en techniek en ik ben jarenlang actief geweest in de uitzendbranche. Ik heb veel ervaring opgedaan als interimmanager, trainer en begeleider van processen op het gebied van ondernemerschap. Ik breng mens en arbeid graag optimaal met elkaar in balans.

In de laatste jaren heb ik meerdere (familiaire) bedrijfsoverdrachten begeleid. Dat is vaak een zeer ingewikkeld proces, waarin veel belangen spelen. Ik vind het een uitdaging om dat proces – samen met de betrokkenen – uit te pluizen en de onderliggende issues boven tafel te krijgen. Ik ben dan niet alleen een sparringpartner, maar ik geef ook advies en ondersteuning bij het uitrollen van de overdracht. Ik heb kennis van het op orde brengen van de financiële aspecten van ondernemingen (zoals begrotingen, resultaatverwachtingen en debiteurenbeheer), maar focus me in de begeleiding juist ook graag op het bouwen van een goede sfeer en samenwerking.

Ik leid sessies voor MT’s die duidelijkheid zoeken in de verdeling van hun taken en verantwoordelijkheden en die toegerust moeten worden voor hun taak als leiders van de organisatie. 

Het is altijd een mooie klus om hen als team in het zadel te helpen.

Verder geef ik trainingen aan groepen mannen en vrouwen die werken in de praktische sectoren, zoals loonwerkers. Die trainingen gaan over werkplezier, samenwerking en vooral ook communicatie. Wat mij betreft begint alles met communicatie: goede communicatie maakt teamwerk mogelijk en zorgt voor tevreden klanten.

Samengevat kan ik stellen dat ik complexe problemen als een plezierige uitdaging zie en dat ik ondernemers graag help bij het maken van keuzes over investeringen, personeel, beleid en koersbepaling. 

Ik streef altijd naar goede contacten – menselijkheid in zakelijkheid –  en wil laagdrempelig zijn. Ik heb een goed gevoel voor humor (al zeg ik het zelf) en ben to-the-point, met een commerciële instelling.

In het weekend sla ik graag een balletje en verleen ik (bestuurlijke) hand- en spandiensten bij de tennisvereniging waarbij ik aangesloten ben. Zo draag ik graag mijn steentje bij.

 

 

Zin in een kopje koffie?

Ik kom graag een keer bij je langs om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken.