Marloes Bos

Een gedreven en betrokken onderwijskundige!

Marloes Bos

Een gedreven en betrokken consultant die je organisatie echt in beweging brengt!
verbindende-onderwijskundige

Hoi, ik ben Marloes

Ik hou van werken met praktisch geschoolde doelgroepen: de keihard werkende dames en heren van de werkvloer. Het is heel normaal dat je in je dagelijks werk tegen lastige dingen aanloopt en dat je het gevoel hebt dat het beter kan. Ik geloof dat er altijd wel een manier te vinden is om daar op een opbouwende manier mee om te gaan én om de situatie te verbeteren, wat die ook is of hoe vast die ook lijkt te zitten.

Ik help mensen en de teams waarin ze werken graag op weg bij het aanpakken van hobbels. Dat doe ik door eerst te zorgen voor goed wederzijds vertrouwen. Daarnaast werk ik aan communicatie en samenwerking en groepsdynamiek. Vaak neem ik daarbij het bedrijfsproces als uitgangspunt, want dat is het gemeenschappelijker doel van een team: dat het ‘lekker loopt’ op je werk. Een belangrijke voorwaarde is dat de communicatie in een organisatie wérkt, door een handige communicatiestructuur en goede begeleiding.

De leidinggevende heeft hierin een cruciale rol. Daarom ondersteun ik ook in leiderschap. Als leider ben je dienend aan je mensen en tegelijk zet je de koers van je bedrijf uit. Je moet je doelen en richting goed voor ogen houden. Ik geef begeleiding in deze – soms ingewikkelde – rol, zowel in individuele trajecten als in groepstrainingen. 

Van oorsprong ben ik Onderwijskundige, dus ik weet hoe mensen het makkelijkst leren en hoe je ‘leren van elkaar’ mogelijk kan maken in je organisatie. Ik gebruik die kennis dan ook graag in mijn trajecten. 

Van het laten groeien van individuen en teams word ik blij. Ik vind het fijn om mensen om me heen te hebben en hen aan elkaar te verbinden. Verder ben ik vrolijk van aard en doelgericht ingesteld. Na een dag hard werken knap ik op van een stevig WOD-je in de sportschool en muziek maken. Dat geeft mij nieuwe energie!

Zin in een kopje koffie?

Ik kom graag een keer bij je langs om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken.