Elke dag inspireren, leren en innoveren.

Ik ben Case

Ik ben Case

Kennen jullie Case? Waarschijnlijk niet. Wij dragen hem een heel warm hart toe.

Case werkt al 30 jaar met hart en ziel voor metaalbedrijf Jansen. Hij werd aangenomen door Joop. Joop stond aan het roer van het bedrijf. Case was blij dat hij aan de slag kon en Joop was erg blij met Case. In het begin werkten ze samen in een klein en hecht team.

30 jaar later is Case inmiddels 55 en een ervaren voorman. Metaalbedrijf Jansen is in die jaren gegroeid tot een bedrijf met 200 medewerkers. Ze hebben het dus goed gedaan! En Case werkt er nog steeds. Maar als hij eerlijk is, gaat het wel wat minder de laatste tijd.

Case werd gevraagd om een nieuwe medewerker in te werken, want: ‘jij hebt de meeste kennis in huis.’ En dat doet hij natuurlijk, want hij wil anderen graag het vak leren. Maar het bleek lastiger dan hij dacht. Case moest ‘gewoon’ productie blijven draaien en tegelijkertijd zorgen dat de nieuwe medewerker ook goed werk levert. Eerlijk gezegd wordt hij er een beetje gestresst van. Het duurt allemaal langer dan hij zou willen en Anne (de opvolger van Joop) heeft gezegd dat het beter moet.

Daar komt bij dat dingen ‘ineens’ anders moeten. Anne heeft besloten dat de voormannen voortaan rechtstreeks contact hebben met de klant. Case vindt dat lastig. Hij heeft wel een training gehad om effectief (wat dat ook mag zijn) te communiceren, maar toch loopt het niet lekker. Case voelt zich alleen. Misschien meldt hij zich morgen wel ziek.

Intussen baalt Anne. Het bedrijf draait niet meer zo goed als de afgelopen jaren. De klanten zijn kritisch en de resultaten staan onder druk. Ze heeft ook gehoord dat medewerkers om zich heen kijken. Sommigen hebben zelfs al een gesprek gehad met de concurrent, die allerlei mogelijkheden belooft om je te kunnen ontwikkelen. Dat zou betekenen dat ze weer op zoek moet naar nieuwe medewerkers. En als die gevonden zijn, dan zijn die niet meteen voor de volle 100% productief. Anne ziet ook wat er gebeurt met Case en ze weet dat ze daar iets mee moet.

Wij komen Case elke keer opnieuw tegen. Case die met al zijn kennis, maar ook met zijn loyaliteit ‘goud’ is voor een bedrijf. Goud dat je niet wilt en niet kunt missen. Niet voor het bedrijf, maar ook niet voor Case. Case is degene voor wie wij met hart en ziel ons werk doen.

Herken je het verhaal van Case? Kom dan eens met ons praten over de mogelijkheden. Wij denken graag met je mee. Zodat je grotere problemen voor kunt zijn.

Vragen?

We gaan graag verder in op de inhoud van dit artikel. Stuur ons een berichtje!