Elke dag inspireren, leren en innoveren.

Behendig ondernemen. Ben jij er klaar voor?

Behendig ondernemen. Ben jij er klaar voor?

Een paar maanden geleden heeft Jannie haar master Management & Organization afgerond met een master thesis. Het onderzoek werd uitgevoerd in de metaalsector: “een waarderende verkenning naar leren in organisaties in mkb-bedrijven”. Ze heeft dit onderzoek gebruikt om datgene wat wij in de dagelijkse praktijk van JANZ. tegenkomen wetenschappelijk te onderbouwen.

En dat is gelukt!
JANZ. is al heel wat jaren actief in bedrijven in de praktische sectoren. We helpen deze bedrijven gezond en toekomstbestendig te worden en te blijven. Dat is een uitdaging, want er is veel aan de hand in de markt:
technologisering neemt een vlucht, het is moeilijk om aan goed personeel te komen en de maatschappij verandert. Bedrijven worstelen met thema’s als kennisborging en -overdracht, cultuurissues en gebrek aan efficiency. Op basis van onze ervaringen én de uitkomsten van het onderzoek weten we nu dat de behendigheid van een organisatie de grootste voorspeller is van succes.

Behendigheid, wat is dat?
Het is het vermogen van een organisatie om flexibel te reageren op de markt en de ontwikkelingen in de omgeving. Neem bij het ontwikkelen de behendigheid van de mensen van je bedrijf als uitgangspunt, want bij hen ligt de grootste kracht!
Leg daarbij de focus op het ontwikkelen van sterke teams (cultuur) en een handig en slim bedrijfsproces (structuur). Zowel de cultuur- als de structuurkant van het bedrijf zijn dus belangrijk!

Het in gang zetten van de verandering naar behendig ondernemen vraagt geduld en consistentie. Het inbouwen van nieuwe, goede gewoontes in een organisatie kost gewoon even tijd. Dat geeft niets! In meerdere kleine stappen bereik je meer dan in enkele – moeilijk te nemen – grote stappen.
In dit proces van verandering hebben de leidinggevenden trouwens een heel belangrijke faciliterende rol. Zij maken ‘leren van elkaar’ mogelijk en geven het goede voorbeeld in hoe er gecommuniceerd wordt in het bedrijf. 

We kunnen hier nog veel meer over vertellen en daar zijn we op dit moment dan ook volop mee bezig bij onze klanten en bij de partijen met wie wij samenwerken!

 

Wil je niets missen en ook praktische handvatten krijgen voor het vergroten van de behendigheid van je bedrijf?

Dat kan!

We organiseren workshops op maat, live en online.

Je kan ons daarvoor benaderen via de bekende kanalen:
LinkedIn
e-mail
of bel met één van ons

We helpen je graag verder op weg!

Vragen?

We gaan graag verder in op de inhoud van dit artikel. Stuur ons een berichtje!