Advies & begeleiding

Persoonlijke begeleiding met een doordachte aanpak

Bij JANZ doen we het net even anders!

Wij nemen altijd de tijd om onze klant te leren kennen en om de uitdagingen in de organisatie goed helder te krijgen (Intake). Waar doet het nu het meeste pijn in de organisatie? De antwoorden kunnen heel divers zijn. 

In ons advies en de uitwerking daarvan nemen we het menselijk kapitaal van de organisatie als uitgangspunt (Plan van aanpak). Vervolgens begeleiden wij het traject en geven wij het goede voorbeeld (Begeleiding).

Samen zorgen we voor een goede nieuwe manier van werken die stand kan houden in de organisatie (Borging). Ook voor organisaties geldt: Leren stopt nooit! Het is een continu proces van bijsturen, ontwikkelen, nieuwe markten aanboren, verbeteren en investeren.

De weg naar een succesvolle leercultuur bewandelen we samen

Tijdens onze begeleiding concentreren wij ons op drie belangrijke pijlers. Wij zijn ervan overtuigd dat dit je helpt als organisatie om een blijvende leercultuur te creëren en te behouden. We kunnen niet wachten om samen met jou aan de slag te gaan!

Visieontwikkeling

Visieontwikkeling is een continu proces, en het vertalen van de visie naar concrete doelen is eigenlijk nóg belangrijker. Het geeft handvatten om de organisatie bij te sturen en de medewerkers aan te moedigen.

Hoe kun jij jouw visie ontwikkelen? 

Strategie
Hoe gaan we de doelen bereiken? Daarvoor is strategie nodig. In de strategie van organisaties zouden de medewerkers centraal moeten staan, want bij hen zit de verander- en beweegkracht.

Heb jij een duidelijke strategie voor de komende jaren? 
Kennis delen & behouden
De meeste organisaties barsten van de kennis, vaak zonder dat ze het zelf doorhebben. Die kennis zit allemaal in de hoofden (en handen!) van de medewerkers.

Hoe deel en borg jij de kennis in je organisatie?

Kunnen wij je helpen?

Wij komen graag een keertje koffiedrinken om te kijken naar de mogelijkheden voor jouw organisatie.